Panonski drvni centar kompetencija se predstavio na Adriatic Wood Days u Dubrovniku, poduzetnici iskazali interes za uslugu ”sve na jednom mjestu”

U Dubrovniku je održan Adriatic Wood Days međunarodno priznati događaj koji je uključivao održavanje četiri tematske konferencije, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a na kojem je naglašena važnost integracije i povezivanja drvne industrije s rastućim investicijama u prosperitetnom sektoru hotelijerstva, budući da se u Hrvatskoj odvija snažan investicijski ciklus u turizmu. Glavnina sudionika je ocijenila da je to velika prilika za proizvođače namještaja i dobavljače drugih kvalitetnih proizvoda iz drvoprerađivačkog sektora, kojima je prigovorena slaba prodornost i nedovoljno uočljiv marketing.

U Dubrovniku je predstavljen i Panonski drvni centar kompetencija, najznačajniji europski projekt Virovitičko-podravske županije, vrijedan 45 milijuna kuna, od čega su bespovratna EU sredstva iznosila 99 posto, i koji je početkom rujna otvorio ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić.

U Dubrovniku je Panonski drvni centar kompetencija predstavila direktorica PDCK-a Ivana Filipović. Naglasila je važnost Panonskog drvnog centra kao potporne institucije za poduzetnike, prvenstveno vezene za poduzetnike drvoprerađivačkog sektora u vidu usluga koje PDCK nudi
Naime, u Virovitici se poduzetnicima, ponajprije iz drvoprerađivačkog sektora, u Panonskom drvnom centru kompetencija nude sljedeće usluge:, primjena suvremenih 3D tehnologija (3D skener i 3D printer, uređaj za virtualno kiparenje) u dizajnu proizvoda od drva, izrada uzoraka nulte serije za poduzetnike iz sektora proizvodnje namještaja, kontrola kvalitete izvedenih proizvoda , pronalazak financijskih instrumenata za financiranje projektnih ideja, izrada profesionalnih promidžbenih materijala, organizacija stručnih konferencija i savjetovanja…

– Kod nas u Panonskom drvnom centru kompetencija, poduzetnici mogu dobiti sve što im je potrebno, od početne ideje preko izrade proizvoda do krajnjeg čimbenika u proizvodnom procesu – kupca. Ponosni smo na ovakvu instituciju koja se nalazi u Virovitičko-podravskoj županiji, s obzirom da omogućava kompletnu uslugu ”sve na jednom mjestu”, jer to je u današnje vrijeme modernih tehnologija iznimno važno, a u Dubrovniku su poduzetnici upravo pokazali veliki interes za tu vrstu usluga – istaknula je između ostalog Ivana Filipović direktorica PDCK-a.

Tijekom četiri dana u radu AWD-a sudjelovalo je preko 250 stručnjaka iz različitih sektora i podsektora, uključujući vodeće akademske i R&D stručnjake iz Njemačke, Italije i Austrije te brojne investitore iz drugih EU zemalja te iz Turske. (Fotografija: www.adriatic-wd.com)