Pet škola s područja Virovitičko-podravske županije u pilot projektu e-Škole

Objavljeno:

spot_img

Pet škola s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovat će u pilot projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola. To su Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice, OŠ Suhopolje te OŠ Eugena Kumičića Slatina. Riječ je o pilot projektu Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, kojem je cilj uspostava sustava kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnog sadržaja, opremanje škola IKT opremom, provedbu potrebnih infrastrukturnih radova vezanih za pristup Internetu te kroz razvoj usluga za transparentno poslovanje škola.

Ilustracija
Ilustracija

Interes škola za sudjelovanje u projektu bio je izuzetno velik – prijavilo se 705 škola, a u konačnici je izabrano njih 150. Cilj je bio izabrati reprezentativni uzorak od oko 10% škola u Republici Hrvatskoj. Škole su izabrane na temelju 5 kriterija: veličina škole, indeks razvijenosti, indeks stanja opremljenosti i iskustva u korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školu , ocjene plana rada škola te ravnomjerne geografske zastupljenosti.

S područja Virovitičko-podravske županije interes za sudjelovanje u projektu iskazalo je ukupno 15 osnovnih i srednjih škola kojima je Virovitičko-podravska županija kao osnivač dala pozitivno očitovanje.

Kao podršku za uključivanje u navedeni projekt e-Škole, Virovitičko-podravska županija na čelu s županom Tomislavom Tolušićem, u pismu podrške iskazala je spremnost preuzimanja troška tehničke podrške, uspostavljanja infrastrukture kao i stavljanje na raspolaganje svojih kapaciteta.

Pilot projekt e-Škole poslužit će za testiranje organizacijskih i tehnoloških pretpostavki škola, kao i za podizanje kvalitete obrazovanja prilagodbom načina učenja novoj informatiziranoj okolini.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...