spot_img

Pet škola s područja županije u pilot projektu e-Škole

Objavljeno:

Ilustracija
Ilustracija

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potpisan je “Ugovor o izravnoj dodjeli sredstava za operaciju koja se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine” za provedbu projekta “e-Škole”: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola”. Riječ je o pilot projektu Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet i Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, kojem je cilj uspostava sustava kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnog sadržaja, opremanje škola IKT opremom, provedbu potrebnih infrastrukturnih radova vezanih za pristup Internetu te kroz razvoj usluga za transparentno poslovanje škola.

U projektu će sudjelovati i pet škola s područja Virovitičko-podravske županije. To su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Suhopolje, OŠ Vladimir Nazor Virovitica te OŠ Eugena Kumičića Slatina.
Ugovor, koji je potpisan za ovu fazu pilot projekta, iznosi više od 78 milijuna kuna, od čega se 85 posto iznosa financira iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15 posto predstavlja nacionalno sufinanciranje.

Kao podršku za uključivanje u navedeni projekt e-Škole, Virovitičko-podravska županija je na čelu s županom Tomislavom Tolušićem u pismu podrške iskazala spremnost preuzimanja troška tehničke podrške, uspostavljanja infrastrukture kao i stavljanje na raspolaganje svojih kapaciteta.

Pilot projekt e-Škole poslužit će za testiranje organizacijskih i tehnoloških pretpostavki škola, kao i za podizanje kvalitete obrazovanja prilagodbom načina učenja novoj informatiziranoj okolini.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...