Petar Eror iz Virovitice zbog nacionalnosti dobio otkaz i izgubio stan

Objavljeno:

spot_img

U sklopu televizijskog programa Hrvatske radio televizije, u sklopu multinacionalnog magazina Prizma, prikazana je reportaža o korisnicima koji će ostvariti stambeno zbrinjavanje u zgradi koja se gradi u Korenici u sklopu Regionalnog stambenog programa.

Petar Eror je ratnih godina otišao u Srbiju

Petar Eror

Tom prilikom HTV-ova snimateljska ekipa posjetila je bivšeg nositelja stanarskog prava Petra Erora koji čeka na stambeno zbrinjavanje od 2003. godine. Petar se trenutno nalazi u kući svog prijatelja u selu Bunić. Inače, Petar Eror je Virovitičanin koji radio na poslovima inspektora gospodarskog kriminaliteta, a kasnije i na vodećem položaju u virovitičkoj policiji. Tako je bilo do ratnih devedesetih godina kada je zbog “viška krvnih zrnaca” dobio otkaz.

Tih godina, Petra su pokušali poslati u mirovinu ili ga je čekao premještaj u Bjelovar pri čemu bi ovaj Virovitičanin dnevno putovao više od 140 kilometara. S visoke pozicije pokušali su ga spustiti na niže rangirano radno mjesto. Njemu je to bilo ispod časti pa se odlučio otići u mirovinu.

Živo je u stanu površine 35 četvornih metara u Virovitici za koji je imao stanarsko pravo. Kada je jednog dana odlučio otići u posjet u rodno selo Bunić, u blizini Korenice, situacija u zemlji se pogoršala. U Viroviticu se nije mogao vratiti. Ključeve stana ostavio je kolegi. U međuvremenu stanovi su dani u otkup. Pošto Petra Erora nije bilo u stanu, njegov stan je prodan.
Nakon vojno-redarstvene akcije Oluja Petar je iz Bunića pobjegao u Srbiju gdje je ostao sve do 1999. godine kada se odlučio vratiti u Hrvatsku.

Podnio je zahtjev za stambeno zbrinjavanje pri čemu mu je Republika Hrvatska ponudila dva različita stana u općini Udbina. Općini koju nije naveo u zamolbi. Njemu je to bilo neprihvatljivo pa je sada na popisu za stan u Korenici.

Cijelu priču pogledajte u video prilogu

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni