Nevrijeme je u nedjelju oko 18 sati zahvatilo Virovitičko-podravsku županiju, praćeno snažnim vjetrom i kišom. U Virovitici je nešto iza 18 sati pijavica poharala područje bivše vojarne i najviše štete napravila Javnoj vatrogasnoj postrojbi, gdje je na garaži podigla krovište, uništila dvoja vrata te oštetila jedno vozilo.

– Prema prvim procjenama, mi smo zasad najgore prošli. Nama je pijavica u samo nekoliko minuta odnijela limeni krov kao da je od papira. Dijelovi krova su i u drugim ulicama i sva sreća na nitko nije ozlijeđen. Kolika je točno šteta znat ćemo ujutro kada krenemo u sanaciju – kazao je Ante Tutić, zapovjednik JVP-a u poplavljenoj garaži.

Nedugo nakon pijavice vatrogasci su ostali bez električne energije jer je kiša, koja je padala kroz otvoreno krovište, dospjela i do instalacija. Unatoč tome odradili su sve nužne intervencije. Uglavnom su se odnosile na uklanjanje drveća koje je vjetar iščupao i bacio na prometnice, odlomljene grane, nešto crijepova što je padalo sa kuća.

Vjetar je sa župne crkve sv. Roka u Virovitici uoči večenje svete mise odnio dio oluka i krovišta koje je i prije stradalo u sličnom nevremenu. Srećom, od crijepova što su sa krova pali tik uz ulaz u crkvu nitko nije stradao. Polomljeno drveće stvorilo je probleme i na prometnicama u Pitomači i Rogovcu. U Kladarama je pijavica oštetila benzinsku postaju. Dio naselja nakratko je bio i bez struje. O šteti koju je prouzročilo nevrijeme znat će se više tijekom ponedjeljka.

Marija Lovrenc
Večernji list