Pitomački festival i studentske udruge potpisali Sporazum o suradnji

Objavljeno:

Perko-Barcan-Kicinbaci
U zavičajnom klubu društva Podravec potpisan je Sporazum o suradnji između udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača te dviju zavičajnih udruga studenata – Udruge športske rekreacije podravskih studenata i Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik Udruge športske rekreacije podravskih studenata Ivan Kičinbaći, predsjednik Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije Dean Perko i umjetnički ravnatelj pitomačkog festivala Marinko Barčan potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji. Udruge su tako uspostavile suradnju i potpomaganje u sportskim, glazbenim i promocijskim aktivnostima u vezi s programima u kojima sudjeluju.

Predsjednik UŠRPS-a Ivan Kičinbaći naglasio je otvorenost prema uspostavljanju suradnje i zadovoljstvo što će studenti iz Podravine, naročito oni koji do sada nisu posjetili Pitomaču, pobliže upoznati i taj dio svoga zavičaja.

– Želim zahvaliti vodstvu Festivala na ovoj inicijativi te pozvati sve mlade i studente da dođu na Pjesme Podravine i Podravlja kojima se veselimo, kao i daljnjoj suradnji. – rekao je Kičinbaći i dodao kako će udruge organizirati prijevoz za dolazak u Pitomaču. Isto je najavio i Dean Perko, predsjednik USKKŽ-a, te istaknuo:

– Cilj nam je zbližiti studente i pobuditi u njima ljubav prema svom zavičaju. Vjerujem da će u odlično osmišljenom konceptu Festivala, mnoštvu popratnih sadržaja i pjesmama našeg kraja svaki student naći nešto za sebe.

Djelovanje podravskih zavičajnih studentskih udruga hvale je vrijedno jer entuzijastični, pametni i sposobni mladi ljudi kreiraju sadržaje zanimljive svojim vršnjacima koji potiču druženje, upoznavanje i sklapanje prijateljstava među njima. Jedna je od zadaća festivala Pjesme Podravine i Podravlja upravo takvim mladim ljudima dati priliku da pokažu svoj glazbeni talent na pitomačkoj pozornici, dobro se zabave i upoznaju najistočniji dio uže Podravine.

– Drago nam je što se studenti okupljaju i druže, osobito zbog toga što ih povezuje njihov podravski zavičaj. Na mladima svijet ostaje, zato je ova suradnja važna jer su upravo studenti ti koji će nastaviti tradiciju njegovanja podravskih običaja. – zaključio je Barčan.

Dodajmo kako će ove godine pred pitomačkom publikom 13. i 14. lipnja zapjevati mnogi talentirani mladi glazbenici kao što su Stjepan Lach iz Turnašice, Koprivničanke Cure iz centra, pitomačka sopranistica Kristina Domović.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...