Osmeročlana ekipa HPD Bilo iz Koprivnice popela se krajem kolovoza na Prisojnik (2547m), jedan od ljepših vrhova u Julijskim alpama u Sloveniji.

Nakon noćenja u Poštarskom domu kod prijevoja Vršić, krenuli smo na uspon Kopiščarjevom poti ili „skrozi okno“. Radi se o zahtjevnoj ferrati koju karakteriziraju vertikale, brojne police, hodanje iznad vertikala, ali i predivni vidici. Dolaskom do prvog okna ostajemo fascinirani ljepotom prirode, ali i vrlo oprezni jer kamenje često pada sa stropa. Dalje smo nastavili grebenskim putem i uskoro došli do ispod samog vrha.

Dolaskom na vrh zatekli smo podosta planinara. Uslijedio je kraći odmor i fotografiranje. Dalje nastavljamo „zelo zahtevnom“ (vrlo zahtjevnom) Jubilejnom poti prema drugom oknu (od mase planinara na vrhu tim putem smo krenuli samo mi). Staza postaje sve zahtjevnija i adrenalina je sve više. Izlaskom iz okna pogled je fantastičan, ali čekalo nas je spuštanje po ferrati pod 90 stupnjeva – adrenalinska kulminacija! Uz izniman oprez svi smo je sretno prošli i nastavili se spuštati po nešto lakšem terenu.

Nakon jedanaest sati penjanja, puzanja, spuštanja i hodanja, savladane visinske razlike od oko 950 m, ali i sretni zbog obavljenog, spustili smo se natrag do Poštarskog doma i prepustili se slovenskim specijalitetima.

Jasen Platenik