Od 13. do 15. rujna u Osijeku i Bilju održana je peta Kulendays konferencija na kojoj je sudjelovala i virovitička tvrtka Plava tvornica d.o.o. koja se brojnim sudionicima konferencije predstavila s dosadašnjim radom, odnosno izazovima tijekom prve godine startupa.

Ovogodišnja konferencija zabilježila je rekordan broj prijavljenih sudionika čiji je broj, u odnosu na prošlogodišnju konferenciju veći za tri stotine osoba, tj. trećinu više nego prošle godine.

Kulendays konferencija zamišljena je na ideji opuštenih predavanja na kojima se ideje i tehnologije predstavljaju u prostoru izvan uobičajenih konferencijskih dvorana. Tako se ove godine moglo sudjelovati na predavanjima na kojima su polaznici sjedili na balama sijena a predavači govorili na otvorenome bez projektora i prezentacija.

Tijekom trodnevne konferencije održana su brojna predavanja na teme kao što su: upravljanje projekata, korištenju hibridnog oblaka, upravljanje podacima korištenjem Officea… na predavanjima su se okupili renomirani informatički stručnjaci s ciljem razmjene specifičnih tehnoloških vještina i znanja s predstavnicima lokalne IT zajednice.

Ispred Plave tvornice na konferenciji su govorili Iris Ojurović i Matej Sudar.