Plavci provode akciju protiv ovisnosti “Pronađi svoj put u zdravi život”

Objavljeno:

spot_img

Sukladno Nacionalnom programu prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu, te djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi, obilježava se mjesec borbe protiv ovisnosti pod nazivom „Pronađi svoj put u zdravi život “.

Projekt prevencije na području Virovitičko-podravske županije, provoditi će Policijska uprava virovitičko-podravska, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ virovitičko-podravske županije, Obiteljski centar virovitičko-podravske županije i Povjerenstvo za suzbijanje ovisnosti virovitičko-podravske županije, koji će putem medija, edukacijom, informiranjem,podjelom promo-materijala učenicima i mladima, te građanima, ukazat na štetne posljedice po zdravlje koju čine sredstva ovisnosti kao što su pušenje, alkohol, droge i igre na sreću-kockanje, kao i o tome gdje se kriju opasnosti od rizičnog i nezdravog ponašanja.

Također, policijski službenici će uspostaviti prijateljsko – partnerski odnos na relaciji građani – policijski službenici i stvoriti uvjete za unaprjeđenje sveukupne nacionalne politike za suzbijanje zlouporabe sredstava ovisnosti, te samim tim pomoći smanjenju potražnje i ponude droga.

Provedba projekta je započela 15. studenog i trajati će do 15. prosinca 2012. godine, uz provedbu slijedećih preventivnih aktivnosti na području Virovitičko-podravske županije:

Policijski službenici za prevenciju PU virovitičko-podravske u suradnji s djelatnicima Obiteljskog centra virovitičko-podravske županije će provesti predavanja u Osnovnoj školi „Davorin Trstenjak“ Čađavica, Osnovnoj školi Čačinci i Voćin na temu prevencije ovisnosti među mladima.

Policijski službenici PU virovitičko-podravske će u suradnji sa partnerima projekta promovirati projekt putem INFO-pultova na području virovitičko-podravske županije, prema sljedećem rasporedu:

  • 4. prosinca 2012. godine, u vremenu od 09,00 do 12,00 sati – na području Policijske postaje Orahovica,
  • 5. prosinca 2012. godine, u vremenu od 09,00 do 12,00 sati – na području Policijske postaje Pitomača,
  • 6. prosinca 2012. godine, u vremenu od 10,00 do 13,00 sati – na području Policijske postaje Virovitica,
  • 7. prosinca 2012. godine, u vremenu od 10,00 do 13,00 sati – na području Policijske postaje Slatina.

Pozivamo građane Županije virovitičko – podravske da se pridruže ovoj akciji i pomognu u policiji i drugim spomenutim institucijama u provođenju „Projekta prevencije ovisnosti“.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni