U subotu 08.09.2012.god. Plivački klub „Virovitica“ je sudjelovao na iznimno jakom – međunarodnom plivačkom mitingu u mađarskom gradu Harkanju.

Ovaj miting je zanimljiv jer na njemu sudjeluju posebno klubovi sa zatvorenim bazenima , a posebno klubovi bez zatvorenog bazena.

Na mitingu je nastupilo 840 natjecatelja iz 20-tak klubova iz Mađarske i okolnih država ( Hrvatska, Srbija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Rumunjska).

Za P.K.“Virovitica“ su nastupili sljedeći plivači: Barčan Sven, Presečan Luka, Požežanac Ivan, Hercigonja Fran, Koledić Karlo, Stevanovski Filip, Žunić Matej, Meter Dino, Demšić Domagoj i Oršulić Juro.

Od mladih plivača i plivačica po prvi puta su i službeno nastupili: Požežanac Lovro, Bušetinćan Davor, Ladović Borna, Barčan Noah, Pauković Domagoj i Ladović Lovro, Blažičević Marina, Barčan Matea, Presečan Paulina, Meter Mia i Meter Ana.

Od naših plivača najbolje rezultate je postigao Juro Oršulić, koji je osvojio tri zlatne medalje i to: 50 m-leđno, 50 m-slobodno i 50 m-delfin.

Osim njega, Požežanac Ivan je osvojio treće mjesto (broncu) 50 m-leđno.

Ekipu su vodili treneri: Zdravko Pavoković i Vinko Oršulić, te predsjednik kluba Barčan Zlatko.

Zdravko Pavoković