Plivački klub Virovitica nastavlja s intenzivnim treninzima i tijekom zimske sezone!

Objavljeno:

spot_img

Iako je kupališna sezona na Gradskom bazenu Virovitica odavno završila, a ugodna buka sa Bazena već zaboravljena zvučna kulisa središta Virovitice, plivačice i plivači Plivačkog kluba Virovitica nastavljaju sa svojim zimskim treninzima u susjednom Barcs-u.

Plivačka sezona već šesnaestu godinu za redom traje tijekom cijele godine, bez pauze. Samo se ljeti treninzi intenziviraju, jer je Gradski bazen Virovitica ipak naše domaće „stanište“. No, zima nam je itekako zanimljiva, naročito nakon otvaranja Kupališta Barcs, koje nam već niz godina nudi savršenu uslugu po izuzetno prihvatljivoj cijeni. Voda je u Barcs-u uvijek iste temperature, a klima izuzetno predvidiva. Kiša i ružno vrijeme ne utječu na dinamiku treninga, te smo prečesto tužni što takve uvjete nemamo na domaćem terenu. No, svjesni nemogućnosti izbora i nagodinu ćemo se vratiti na Gradski bazen u Viroviticu, čim kasne proljetne temperature dozvole njegovo otvaranje.

Ljeto nam je bilo izuzetno zanimljivo. Bili smo jako zauzeti sa dva treninga dnevno, organizirali smo natjecanje za Rokovo, a uspjeli smo otići i na pokoje natjecanje. Bili smo jako produktivni, u smislu osvajanja medalja na Državnom prvenstvu u Đakovu, a ništa manje pozitivni niti u obližnjem Sellye-u. Izuzetno nas je veselio velik interes za plivački sport u Virovitici, te smo trenirali više od šezdeset plivača i plivačica u dobi od 4 do 19 godina. Svake godine nas ta činjenica oduševi i znamo da se svi naši napori ulažu prvenstveno u zdrav razvoj djece.

Zimska sezona je ovaj puta puna novosti. Uveli smo organizirani prijevoz do Barcs-a, te roditelji više ne moraju provoditi sate lutajući polupraznim ulicama Barcs-a ili čitajući omiljeno štivo u ugrijanom automobilu, dok im dijete trenira. Plivačice i plivači se okupljaju subotom u 10:00 na parkiralištu ispred zgrade Županije, a u povratku ih, oko 14:00 vraćamo na kućnu adresu, kako bi smanjili mogućnost prehlade prethodno pošteno navlaženog plivačkog organizma. Roditelji koji žele vrijeme provesti sa svojim djetetom – plivačem, mogu iskoristiti klupski prijevoz!

Promijenili smo i režim kondicijskih treninga. I nadalje ih održavamo u istom terminu, ponedjeljkom i srijedom od 19:00 do 20:00, ali na drugom mjestu. Naime, ugovorili smo dvoranu u Boossportu (preko puta Autobusnog kolodvora). Nadalje, stručno smo ekipirali trenersku ekipu, te osim iskusnog profesora kineziologije Vinka Oršulića, stariju ekipu plivačica i plivača vodi Dino Pavoković, dr.med. Stoga su nam treninzi skrojeni po mjeri svake plivačice, odnosno plivača, a dodatno vodimo računa o osobnom razvoju. Dobna skupina nam je izuzetno velikog raspona, što nas dodatno stimulira u prilagodbi treninga osobnim potrebama svake plivačice i plivača.

Razmišljamo i o natjecanjima, te nam je u bliskim planovima pokazno plivačko natjecanje u Slavonskom Brodu, koje će se održati krajem listopada.

Ukoliko Vas je nešto od gore navedenoga zainteresiralo, svakako ste dobro došli Vi, Vaša djeca ili Vaši roditelji. Rado ćemo Vas primiti u članstvo Plivačkog kluba, kako bi Vam pomogli izgraditi zdravo tijelo!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni