Početak gradnje elektrane ”Energy 9” očekuje se u listopadu

Objavljeno:

spot_img

Gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš sa suradnicima primio je u gradskoj vijećnici predstavnike tvrtke Energy 9 d.o.o. Slatina, Zvonimira Vugrinca i Damira Šoića koji su prezentirali projektnu dokumentaciju za izgradnju kogeneracijske elektrane na šumsku biomasu, za koju su pokrenuli postupak dobivanja Potvrde Glavnog projekta.

 Energana se gradi u Poduzetničkoj zoni „Trnovača“, na zemljištu kupljenom od Grada Slatine, površine 1,7 ha. Procijenjena vrijednost investicije iznosi oko 20.000.000 eura, a početak izgradnje prema izjavi investitora planiran je za listopad ove godine.

Toplinska energija isporučit će se korisnicima u poslovnoj zoni Trnovača i tvrtkama u blizini iz prehrambene i drvne industrije, koje će korištenjem jeftinije topline iz bioelektrane biti efikasnije i konkurentnije u poslovanju. Realizacijom projekta zaposlit će se neposredno oko 10 radnika. Povoljnom cijenom isporučene toplinske energije bioelektrana bit će generator razvoja poslovne zone, te neće imati negativnog utjecaja na okoliš.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...