spot_img

Početna konferencija projekta Panonski drvni centar kompetencija održat će se 22. prosinca

Objavljeno:

U sklopu projekta Panonski drvni centar kompetencija, u ponedjeljak, 22. prosinca 2014. godine, održat će se svečana početna konferencija

Projekt Panonski drvni centar kompetencija biti će realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013., Europski fond za regionalni razvoj, ugovorno tijelo: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Centar, koji će biti izgrađen u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II, pružat će usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Izgradnja Centra ima za cilj povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na čitavom području Republike Hrvatske, te će pužati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Ukupna vrijednost projekta, čija će se provedba odvijati kroz 24 mjeseca, je 44.701.237,17 kn, a 99% vrijednosti projekta bit će financirano iz Strukturnih fondova EU dok Virovitičko-podravska županija, koja je nositelj projekta, financira razliku od 1%.

Centar će ujedno biti i poveznica između poduzetnika i znanstvene zajednice, budući da će znanstveni partneri, Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković, kroz projekt dodatno opremiti svoje laboratorije opremom koja će omogućiti istraživanje i razvoj novih proizvoda od drva.

Panonski drvni centar kompetencija u ožujku 2013. godine proglašen je od strane Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora „Projektom od nacionalnog interesa za drvno-prerađivački sektor“ pošto je riječ o prvom hrvatskom centru koji će biti usmjeren na jačanje tog sektora.
Početna konferencija održat će se u Konferencijskoj dvorani na Institutu Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54, Zagreb s početkom u 9.30 sati.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni