Počinju radovi na poboljšanju energetske učinkovitosti školskih zgrada osnovnih škola u Čačincima, Gradini i Suhopolju

Objavljeno:

spot_img

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. U posljednjih pet godina na području županije u školstvo je uloženo oko 150 milijuna kuna. Također, Županija je i rekorder po pitanju ulaganja u energetsku učinkovitost. U suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama, početkom 2015. godine Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljeni su projekti za osnovne i srednje škole.

Vpz.hr

Među odobrenim projektima je i energetska obnova školskih zgrada OŠ Čačinci, OŠ Gradina te OŠ Suhopolje, za koje je u ponedjeljak, 21. prosinca, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, potpisao ugovor o izvođenju radova i stručnom nadzoru.
Projekt energetske obnove OŠ Čačinci vrijedan je 1,1 milijuna kuna, a uključuje rekonstrukciju krovišta te novu fasadu. Izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o., a stručni nadzor će izvoditi Arhis d.o.o.

U Gradini će biti rekonstruirano krovište te zamijenjena stolarija. Vrijednost radova je 2,3 milijuna kuna, izvođač radova je tvrtka Prajo Beton d.o.o., dok će stručni nadzor vršiti CIP d.o.o. Na zgradi OŠ Suhopolje u sklopu energetske obnove vrijedne 1,5 milijuna kuna, bit će rekonstruirano krovište. Izvođač radova je Gradba d.o.o., a tvrtka zadužena za stručni nadzor je King Art Studio d.o.o.

– Ovime završavamo priču energetske obnove školskih zgrada na području Virovitičko-podravske županije. Preostali su nam još natječaji za četiri škole: Josipa Kozarca u Slatini, OŠ „Davorin Trstenjak“ u Čađavici, Učenički dom Virovitica i OŠ Eugena Kumičića Slatina, za koje imamo osigurano oko 8 milijuna kuna. Očekujem da ćemo i dalje, kao i do sada, prednjačiti u energetskoj obnovi škola te da ćemo po tom pitanju biti na prvom mjestu u RH – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Cilj projekata vezanih uz energetsku obnovu je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija, zamjenu rasvjetnih tijela te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice (fasade) školskih zgrada osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2.
Ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurat će se uštede energenata čime će se povećati školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja.

Također, kroz provedbu ovih projekta škole osnažit svoje provedbene kapacitete suradnjom s djelatnicima Razvojne agencije VIDRA.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Bivši ministar Tolušić svoja vina nazvao Anđeo s greškom, prodaje ih za 125 kuna

Bivši ministar Tomislav Tolušić prije nekoliko dana predstavio je...

Virovitica je danas postala 28. grad u kojem je prisutan Glovo: Evo kako do popusta

Grad vatrenih glazbenika s jednim od najljepših barokno-klasicističkih dvoraca...

Podijeljena uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističke vodiče

S ciljem osnaživanja ljudskih resursa u turizmu te temeljem...

Ovogodišnja virovitička virtualna Noć muzeja u znaku stripa

Gradski muzej Virovitica poziva Vas u petak, 28. siječnja,...