Trgovačko društvo Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice, Trg Ljudevita Patačića 1, zastupana po direktoru Igoru Androviću, podnijelo je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju SIRANE koja će se graditi u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici.

Podsjetimo, Virovitiko-podravska županija, preko svoje tvrtke Terra Slavonica d.o.o. planira u skoroj budućnosti izgraditi siranu koja bi okupila značajne proizvođače mlijeka s područja Virovitičko-podravske županije i kroz izgradnju, uređenje i opremanje pogona omogućila proizvođačima mlijeka da u suradnji sa županijom prerađuju vlastito mlijeko. Na taj način bi mlijeko i mljekarski proizvodi s područja naše županije postali konkurentniji na tržištu. Cilj ovog projekta je razvijanje i unaprjeđivanje proizvodnje i prerade mlijeka na području Virovitičko-podravske županije.

Plan je napraviti siranu koja će dnevno moći preraditi ukupno 10.000 litara mlijeka, a krajnji proizvodi sirane biti će svježi, meki i tvrdi sir. Otvaranjem sirane osiguralo bi se i desetak novih radnih mjesta. Cilj tehničko-tehnološkog projekta je izgradnja, uređenje i opremanje objekta za preradu mlijeka kapaciteta prerade od 10.000 litara dnevno, koji bi morao imati oko 900m² na dvije etaže.