“Poduzetnica” iz Slatine nije isplaćivala plaće za svojih 14 djelatnika

Objavljeno:

Jučer, 5. listopada, postupajući po kaznenoj prijavi, policijski službenici Službe kriminalističke policije, proveli su kriminalističko istraživanje, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela neisplata plaće i povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 39 – godišnjakinja, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi sa područja Slatine, počinila kazneno djelo neisplate plaće, tako što u vremenskom razdoblju od 31. ožujka do 30. rujna 2019. godine, nije isplatila plaće i doprinose na plaće  za 14 svojih uposlenika, čime ih je oštetila za ukupni novčani iznos veći od 148.000,00 kuna.  

Isto tako, 39 – godišnjakinja je u vremenskom periodu od 1. listopada do 21. prosinca 2019. godine, počinila i kazneno djelo povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, tako što u zakonski predviđenim  rokovima nije zatražila otvaranje stečajnog postupka na svojim tvrtkom. Slijedi posebno izvješće ODO u Virovitici.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni