Pogledajte kako je izgledalo „spašavanje“ zamjenice ravnateljice i tajnice Opće bolnice Virovitica u sklopu vježbe „Talačka kriza“

Objavljeno:

U krugu Opće bolnice Virovitica, održana je praktična vježba evakuacije i spašavanja pod nazivom „Talačka kriza“.

– Kao ustanova s velikim brojem zaposlenih, a prema Zakonu o zaštiti na radu, dužni smo minimalno svake dvije godine, organizirati vježbe evakuacije, zaštite i spašavanja. Ove godine je to bila evakuacija iz zgrade uprave, a prije dvije godine to je bila vatrogasna vježba iz stare zgrade zaraznog odjela – kazala je ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček.

A što se je to događalo u Općoj bolnici Virovitica? Trojica terorista, upala su u Opću bolnicu Virovitica. I dok je jedan „čuvao stražu“, dvojica su u Upravnoj zgradi OB Virovitica, otela zamjenicu ravnateljice i tajnicu. Nakon dojave o događaju, stigli su pripadnici Interventne policije PU VPŽ, svladali jednog, a potom i ostalu dvojicu terorista i spasili zamjenicu ravnateljice i tajnicu.

– Ovom vježbom, policijski službenici Policijske uprave Virovitičko-podravske, pokazali su da su u suradnji s drugim institucijama koje se brinu i skrbe za sigurnost građana, sposobne odgovoriti i na najteže zadaće koje se mogu dogoditi iz sigurnosnih aspekata. Cilj je bio pokazati da smo uvezani s drugim institucijama, kao i oni s nama, i da u najkraćem mogućem vremenu, možemo odgovoriti na sve sigurnosne aspekte koji se stave pred nas. Žitelji naše županije mogu mirno spavati – podcrtao je načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Siniša Knežević.

Zašto se vježba dogodila u Općoj bolnici Virovitica.

– Opća bolnica Virovitica je inicirala ovu vježbu. Ovo je bio prikaz talačke situacije, koja se teoretski može dogoditi. Sigurno smo evakuirali zaposlene i svladali teroriste. U Opću bolnicu Virovitica, svakodnevno dolazi velik broj ljudi, kao što primjerice dolazi i u trgovačke cente, a zbog prikaza realne ali i teoretske mogućnosti, uspješno smo odradili vježbu u Općoj bolnici Virovitica – istaknuo je Siniša Knežević.

U vježbi je sudjelovala Interventna i temeljna policija PU VPŽ, djelatnici OB Virovitica, Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, 112 Područne službe Virovitica i JVP Virovitica. ( Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni