Pogledajte kako izgleda obnovljeni Dvorac Janković u Suhopolju

Objavljeno:

spot_img

Završeni su radovi na budućem Centru za posjetitelje Suhopolje, Dvorcu Janković, koji je danas zasigurno jedan od najljepših dvoraca u Slavoniji. A ne tako davno, Dvorac Janković u Suhopolju bio je ruševina. Od potpunog urušavanja spasila ga je Virovitičko-podravska županija. Zahvaljujući viziji tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, Županija je u srpnju 2012. godine kupila park i dvorac s namjerom njegove obnove. Pripremila je dokumentaciju i prijavila ga na EU fondove. U kolovozu 2016. godine započela je i provedba EU projekta „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“ vrijednog 39,7 milijuna kuna. Radove je otvorio tadašnji ministar regionalnog razvoja, danas potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić.

– U budućem Centru za posjetitelje u Suhopolju nalazit će se multimedijalni prostor, suvenirnica, smještajni kapaciteti, a bit će tu i 5D kino kakvo ne postoji od Zagreba do Osijeka. U tom kinu prikazivat će se filmovi o povijesti grofa Jankovića, Suhopolju, Virovitičko-podravskoj županiji. Sredstva je izdvojilo Ministarstvo turizma – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

A kroz budući Centar za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje, potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborske zastupnike, Tomislava Sokola, Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, kao i državnu tajnicu Nikolinu Brnjac, te predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana šibensko-kninskog Gorana Pauka, proveo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović u društvu, svojih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, kao i načelnika Općine Suhopolje Siniše Horvata…

Projekt obnove Dvorca Janković u Suhopolju jedan je od najvećih i najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije, nositelj je Virovitičko-podravska županija, a partneri Gradski muzej Virovitica, Općina Suhopolje, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Autor arhitektonskog projekta obnove je 3LHD-a interdisciplinarni arhitektonski ured. (www.vpz.hr, fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...