Pogledajte kako je bilo na 12. Županijskom natjecanju orača

Objavljeno:

Pogledajte kako je bilo na 12. Natjecanju orača Virovitičko-podravke županije, tko je sve bio i kako je sve to izgledalo na +35 Celzijevih stupnjeva

Sudionici - snimio: Kristijan Toplak

Zanimljivo je bilo u Čađavici gdje se je u subotu održalo 12. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije i 1. natjecanje s konjskim zapregama. Natjecanje je otvorila obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, koja je na ovom događaju bila sa svojim suradnicima, a nazočnima su se još obratili načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, inače Virovitičanin, Tomislav Tojčić, te „alfa i omega“ orača u VPŽ – Siniša Hrgović.

Uz 19 natjecatelja u tri kategorije, tijekom dana, nekoliko stotina orača, poljoprivrednika i njihovih gostiju pohodilo je Čađavicu, kako bi vidjeli „tko najbolje ore“. No, bilo je tu ića i pića, poljoprivredne mehanizacije, a moglo se i vidjeti kako načelnik Općine Čađavica, Mirko Rončević ore s plugom koji je vukla konjska zaprega. Oni koji su nekad davno radili „na taj način“, kažu da je odlično odradio posao. No, zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako je u subotu bilo u Čađavici.

Mirko Rudec je sa 76 godina bio najstariji orač na natjecanju, a najmlađi Dario Šimić, još nije punoljetan

Orač

Ovogodišnje, 12. Natjecanje orača Virovitičko-podravske županije, imalo je jednu zanimljivu konstantu. Naime, Mirko Rudec, je u Čađavici, po 11-ti put zaredom bio najstariji orač na natjecanju. Mirku je 76 godina, a „za dlaku“ mu je pobjegla brončana medalja (bio je četvrti u kategoriji ravnjaka). Najmlađi je bio Dario Šimić, koji još nije punoljetan, a konkurenciji premetnjaka bio je peti.

Ivan Dugaja, Radivoj Rekić i Hrvoje Matijaško pobjednici su Natjecanja orača Virovitičko-podravske županijei putuju na Državno prvenstvo koje će se održati u Velikoj Gorici

Dugaja

Ivan Dugaja, Radivoj Rekić i Hrvoje Matijaško pobjednici su Natjecanja orača VPŽ, te će boje naše županije, krajem kolovoza braniti u Velikoj Gorici na Državnom natjecanju. Ivan Dugaja slavio je u oranju konjskom zapregom. Iza njega su se svrstali: Josip Major i Mario Sokač. Kod ravnjaka, prvo mjesto je osvojio Radivoj Rekić iza kojeg su bili: Darko Matić i Ivan Šimatić, dok je u kategoriji premetnjaka, prvo mjesto pripalo Hrvoju Matijašku ispred Gorana Šebalja i Kristijana Čičeka. Nagrade najboljima uručila je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, predstavnik Ministarstva poljoprivrede Tomislav Tojčić, te načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. Ove godine je na natjecanju nastupilo 19 orača s područja cijele Virovitičko-podravske županije. Fond nagrada, za sudionike natjecanja. ove je godine iznosio oko 30.000 kuna. Natjecanje orača VPŽ, održano je uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i organizaciju Udruge orača Virovitičko-podravske županije, Općine Čađavica i Savjetodavne službe. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...