U središtu Virovitice je u subotu, 3. rujna, u okviru obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, održan 6. sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo. Sajam je otvorio ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić, a prisutnima su se prigodnim slovom, uz Tolušića, obratili predsjednik Udruge proizvođača “Slavonski med” Željko Vrbos, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak te predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić.

AgroExpo Virovitica 2016.

Na ovogodišnjem Agroexpu svoje je proizvode izložilo oko 90 izlagača iz četiri hrvatske županije te iz Mađarske i Slovenije, a sajam je objedinio 13. županijsku izložbu voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 11. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 8. međunarodno ocjenjivanje meda, 6. izložbu ljekovitog bilja i 6. izložbu vina.

– Na sajmu je nastupilo oko 90 izlagača iz četiri hrvatske županije te iz tri države, Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Na temelju toga možemo reći da je Agroexpo već prerastao u međunarodnu manifestaciju i nadamo se da će svake godine biti sve veći i veći – naglasio je direktor sajma Igor Andrović.

AgroExpo Virovitica 2016.

– Održali smo već 6 sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije. Sajam je bio vrlo posjećen, mnoštvo Virovitičana je obišlo štandove gdje se moglo kupiti svježe voće i povrće, med i pčelinji proizvodi… U isto vrijeme u središtu Virovitice naši najmlađi stanovnici imali su priliku uživati u radionici koju je organizirala Opća bolnica Virovitica u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom. Ovom prilikom se zahvaljujem svim sudionicima, a poljoprivrednim proizvođačima želim uspješnu jesen – rekla je Sanja Bošnjak.

Organizatori i pokrovitelji 6. sajma Agroexpo su: Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Antonio Jurkin)