Pogledajte prekrasnu Župnu crkvu Pohođenja Blaženoj Djevici Mariji koja je u Domovinskom ratu uništena do temelja

Objavljeno:

Prije pet godina obnovljena je jedna od najljepših crkava u Slavoniji – Crkva Pohođenja Blaženoj Djevici Mariji u Voćinu.

Voćinska je crkva jedno je od najteže stradalih katoličkih svetišta u srpskoj agresiji na Hrvatsku, a ujedno ta stara gotička crkva spada među najteže oštećene spomenike hrvatske kulturne baštine.

Mržnja pobunjenih voćinskih Srba ujedinjena s mržnjom pripadnika JNA i više različitih paravojnih postrojbi pristiglih iz Srbije, očitovala se u prosincu 1991. ubijanjem preostalih Hrvata i uništavanjem njihove imovine, a vrhunac je dosegnula u noći 13. prosinca, kada je do temelja razorena župna crkva, Svetište Gospe Voćinske i župni stan.

Voćin

Namjerno je razorena miniranjem u povlačenju srpske vojske u noći 13. prosinca 1991. godine. Prekrasna Crkva Pohođenja Blaženoj Djevici Mariji od obnove 2011. godine i koja je obnovljena sredstvima Vlade RH, ali i mnogobrojnih gradova i općina, tvrtki, kao i Virovitičko-podravske županije, često je odredište hodočasnika, posebice u, ove, rujanske dane. Kako ona izgleda “danas”, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni