spot_img

Pokosite travu, uredite okućnice, Google ponovno snima hrvatske gradove za Google street view

Objavljeno:

Google Street View automobili ovog se ljeta vraćaju u Hrvatsku, priopćili su iz Googlea te dodali kako će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci snimati fotografije kojima će se ažurirati postojeće rute. U planu im je proći ulicama i cestama Virovitice, Požege, Osijeka, Krapine, Vukovara, Splita, Dubrovnika i Šibenika te brojnim drugim, cestama i autocestama u svim hrvatskim županijama.

Iz Googlea podsjećaju da zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, kao što su Zagreb, Pula, Đakovo ili Zadar, brojne povijesne znamenitosti kao što su katedrala sv.Jakova u Šibeniku, Dioklecijanova palača u Splitu, Neptunov hram u Poreču ili osječka Tvrđa kao i prirodne ljepote poput Nacionalnog parka Plitvička jezera ili Parka prirode Papuk.

Za sve one koji se nađu na ulici kad Googleov automobil prolazi i brinu se za svoju privatnost, iz Googlea uvjeravaju kako nema razloga za to. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

Googleove automobile na hrvatskim cestama možete očekivati od 2. kolovoza, a ako želite znati kad će proći vašim krajem, posjetite službenu stranicu. 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...