Policija oduzela više od 13 tona duhana

Objavljeno:

Duhan
Duhan, ilustracija

U ponedjeljak 23. srpnja u jutarnjim satima, stalnom Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Terezino Polje, policijski službenici PGP Terezino Polje su na ulazu u RH, kontrolirali teretni automobil sa priključnim vozilom bugarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 46 – godišnji bugarski državljanin.

Izvršenom graničnom kontrolom i uvidom u priloženu dokumentaciju utvrđeno je da bugarski državljanin prevozi više od 13.200 kilograma duhana u kutijama, odnosno 11.800 kilograma čistog duhana u listu iz Grčke od kojeg je dio trebao istovariti u Republici Hrvatskoj na području Zagreba, a dio u Republici Sloveniji.

Budući da je postojala osnova sumnja u nezakonit promet i trgovinu duhanom, o događaju je obaviještena i nadležna Carinarnica Osijek, koji su navedeni teretni automobil s duhanom preuzeli istoga dana oko 12.15 sati, te ga prepratili u Carinsku upravu u Zagrebu, radi daljnje obrade događaja.

Nakon provedenog i dovršenog carinskog nadzora, protiv prekršitelja će biti izdan Prekršajni nalog u iznosu od 42.000,00 kuna, te će biti podnesen i Zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 7.128.000,00 kuna. Vozilo i duhan su oduzeti od prekršitelja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni