Jučer 10. prosinca u 2.35 sati, 45 – godišnjak sa područja Slatine dojavio je policijsku postaju Slatina da mu je nepoznata osoba tijekom večernjih sati dana 9. prosinca upucala dva psa pasmine „Njemački ovčar“ od kojih je jadan pronađen ranjen, a drugi mrtav.

Nakon dojave, policijski službenici su proveli obavijesni razgovor sa 45 – godišnjakom, gdje su dobivena saznanja da su mu dana 9. prosinca iz dvorišta njegove obiteljske kuće, nestala dva psa pasmine „Njemački ovčar“, a koje je tijekom noći, odnosno dana 10. prosinca u 0.30 sati, nakon potrage u polju u blizini Sladojevaca, pronašao njegov 21 – godišnji sin. Nakon pronalaska pasa od kojih je muški bio mrtav, a ženska ranjena, u veterinarskoj postaji u Slatini, utvrđeno je da su ustrijeljeni iz vatrenog oružja.

Tijekom dana 10. prosinca u PP Slatina je od 45 – godišnjaka zaprimljena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari a operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da bi počinitelj opisanog događaja, mogao biti 58 – godišnjak koji je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje gdje je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je 58 – godišnjak s lovačkim oružjem bez pisanog odobrenja dana 9. prosinca u poslijepodnevnim satima došao u poljski predio „Bujno polje“ u blizini mjesta Sladojevci, gdje je na poljskom putu uočio dva psa nakon čega je iz automobila izvadio pušku i prema njima ispalio četiri hica jer je mislio da se radi o psima lutalicama koji prave štete.

Od 58 – godišnjaka je izuzeto legalno lovačko oružje i streljivo, te protiv njega slijedi posebno izvješće ODO u Virovitici i obavijest lovnom inspektoru.