Policija srušila i privela muškarca jer je želio ući u banku bez maske

0
1274

U CENTRU Virovitice danas je policija privela muškarca ispred Zagrebačke banke. Policajci su upotrijebili silu nad muškarcem, oborili ga na pod i priveli, piše ICV.

ICV neslužbeno doznaje da je muškarac bez maske htio ući u banku i postao nasilan, zbog čega je zaštitar morao pozvati policiju koja je muškarca potom morala svladati. 

Svjedok opisao što se dogodilo

“Mladi gospodin je bio klijent ispred banke i to ispred mene. Razgovarao je sa zaštitarom uljudno do trenutka ulaska u banku. Zaštitar ga je upitao ima li masku i gospodin odgovori da nema i da ne može zbog zdravstvenih razloga nositi masku. Zaštitar ponovo uljudno zamoli da mu da bilo kakav dokument da bi potvrdio te zdravstvene razloge.

Mladi gospodin se oglušuje i ulazi u banku. Zaštitar ulazi za njim i ponovo ga moli da izađe iz banke ili stavi masku. Ujedno mu i ponudi da mu banka da masku kako bi mogao izvršiti uslugu. Mladi gospodin odbija masku i pali snimanje na mobitelu. Zaštitar ga moli da prekine snimati unutar banke jer je to zabranjeno. Ovaj odbija i zaštitar kreće u izvođenje gospodina iz prostora banke. Kako se ovaj pobunio i počeo pružati aktivan otpor, zaštitar zove policiju.

Policija dolazi za cca 20 min i upozorava gospodina o počinjenom prekršaju i zabrani snimanja unutar banke te moli gospodina osobnu iskaznicu. Nakon što i nakon petog puta mu ne želi dati osobnu izvode ga van iz banke”, opisao je svjedok.

Policija zasad nije komentirala incident.