Policija upala u kuću Tomislava Tolušića! Ured europskog tužitelja: ‘Uhićene su dvije osobe‘

Objavljeno:

Nakon što je Jutarnji list objavio da je u Virovitici uhićen bivši ministar Tomislav Tolušić, o jutrošnjoj akciji oglasio se i Ured europskog javnog tužitelja priopćivši da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti.

“Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, izvijestilo je Europsko tužiteljstvo.

Tolušić pokušao dobiti 2 milijuna kuna poticaja za parcelu na kojoj se već nalazio tuđi vinograd

Telegram.hr je neslužbeno doznao za što točno europsko tužiteljstva tereti bivšeg ministra Tomislava Tolušića. Pokušao je, naime, prevariti Agenciju za plaćanja u poljoprivredi ne bi li dobio nešto više od dva milijuna kuna potpora za svoju vinariju tako što je, prema sumnjama istražitelja, podvalio dokumentaciju o parceli na kojoj je planirao podići vinograd iako se na njoj već nalazio vinograd drugog poduzetnika.

Prema našim informacijama pri tome mu je pomogao službenik iz lokalnog ureda za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Naime, ta je osoba osumnjičena da je na Tolušićev nagovor potvrdila da je njegova natječajna dokumentacija u redu.

Agencija ga skužila

U nastavku natječaja koji je trajao 2021., Tolušića je, prema sumnjama istražitelja, predao dokumentaciju Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, no oni su ga odbili. Na kraju je slučaj završio i na provjeri europskog tužiteljstva koje je danas zatražilo uhićenje Tolušića i njegovog pomagača.

Doznali smo da je na ovom natječaju Tolušić konkurirao za isplatu nešto više od dva milijuna kuna.

Sumnjivi vinogradi

Tijekom prošle godine pojavile su se informacije o ovom sumnjivom Tolušićevom potezu. Naime, Telegram je iz više neovisnih izvora doznao da je Tolušić radio malverzacije s vinogradom, odnosno da je prijavio parcelu koja je već imala vinograd, pa su u posljednji čas trsovi uklanjani. Pojavile su se čak i fotografije tih zemljišta, a kronološki je iz fotografija bilo jasno da u jednom trenutku vinograd postoji, da bi naknadno bio uklonjen s te parcele, piše Telegram.hr

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni