U prostorijama policijske uprave upriličena je svečanost dodjele novih Rješenja za izvanredno promaknuće policijskim službenicima.

Temeljem Člana 63. Stavka 1. I 2. Zakona o državnim službenicima, Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić, na prijedlog načelnika PU virovitičko-podravske Mirka Kostalca, a povodom proteklog Dana policije, donio Rješenja o iznimnom promaknuću u više zvanje za više djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, među kojima su i trojica policijskih službenika PU virovitičko-podravske.

Promaknuća su uručena
Spomenku Relić – policijskom službeniku, Službe kriminalističke policije, raspoređenom na radno mjesto, kriminalistički analitičar, koji je sa trenutnim zvanjem Samostalnog policijskog inspektora promaknut u zvanje Glavni policijski inspektor

Marcelu Štrok – policijskom službeniku, Službe Policije, raspoređenom na radno mjesto, Voditelj Odsjeka za javni red, koji je također sa trenutnim zvanjem Samostalnog policijskog inspektora, promaknut u zvanje Glavni policijski inspektor

Vladimiru Barčan – policijskom službeniku, PP Virovitica, raspoređenom na radno mjesto, Vođa sektora, koji je sa zvanja Policijski narednik, iznimno promaknut u zvanje Viši policijski narednik.

Iskrene čestitke odlikovanim policajcima uptio je Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.