Policijski nadzor na prijelazima preko željezničke pruge

Objavljeno:

Zbog nepovoljnog stanja sigurnosti u prometu i događanja prometne nesreće s poginulom osobom prošli tjedan na pružnom prijelazu u Podravskoj ulici u Virovitici policijski službenici Postaje prometne policije su jučer, 5. lipnja od 10 do 14 sati, proveli akciju pojačanog nadzora prometa na prijelazima ceste preko željezničke pruge.

Vlak
snimio: Antonio Jurkin

Izvršenim nadzorom prometa na pružnim prijelazima u Podravskoj ulici u Virovitici i Pivnici Slavonskoj je kod 15 sankcioniranih vozača utvrđeno 16 prekršaja, od kojih 14 prekršaja nepoštivanja odredbi članka 138. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji propisuje da se na prijelazu ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojemu nema uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka sudionici u prometu moraju zaustaviti, te mogu prijeći preko željezničke pruge tek kada se uvjere da prugom ne nailazi vlak ili neko drugo vozilo koje se kreće po tračnicama.
S obzirom na veliko pogoršanje stanja sigurnosti u prometu i smrtno stradavanje 2, te teško ozljeđivanje 8 osoba u svibnju na području Policijske uprave virovitičko – podravske policijski službenici će i nadalje pojačano postupati na utvrđivanju i sankcioniranju posebno četiri prekršaja koji su najčešći uzroci najtežeg stradavanja sudionika prometnih nesreća i to upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela.

Na području Policijske uprave virovitičko – podravske se nastavlja s provedbom pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola tijekom ovoga tjedna u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL, a u noći subota / nedjelja, 9./10. lipnja od 22 do 06 sata, na području cijele policijske uprave bit će provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni