Položen kamen temeljec za novu zgradu tvrtke Plin Vtc.

Objavljeno:

spot_img

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke PLIN VTC Zvonko Kožnjak položili su kamen temeljac i na taj način svečano obilježili početak gradnje gospodarsko– poslovne građevine tvrtke PLIN VTC u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici.

Na prigodnoj svečanosti kojoj su uz predstavnike investitora i izvođača nazočili i načelnici susjednik općina Suhopolje i Špišiće Bukovica Marijan Brlek i Hrvoje Miler direktor tvrtke PLIN VTC Zvonko Kožnjak naglasio je da je u ovu investiciju bilo nužno krenuti zbog činjenice da je dosadašnja zgrada bila nacionalizirana i ide starim vlasnicima te je na taj način tvrtka PLIN VTC postala beskućnik.

Uprava je, kako bi što bolje bili na usluzi građanima, preseljena u Palaču Pejačević gdje se nalazi i Gradska blagajna, dok je operativno poslovanje (distribucija i opskrba plinom) bilo nužno preseliti u poduzetničku zonu. Gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su gotovo sve parcele u poduzetničkim zonama prodane te pozvao u pomoć državu kako bi se opremile nove zone.

„Parcele u Poduzetničkoj zoni III gotovo su prodane i da nije bilo ove krize ovdje bi danas bilo znatno više hala. Nažalost investitori su u posljednjih nekoliko godina onemogućeni u realizaciji svojih investicija što se može pripisati i nepovoljnim kreditnim linijama, ali i strahu od čestih izmjena zakona i porezne politike“ rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. Gradonačelnik nije propustio pohvaliti suradnju s Virovitičko-podravskom županijom koja je na iznimnom nivou i rezultira realizacijom brojnih projekata u virovitičkim poduzetničkim zonama.

Župan Tomislav Tolušić tvrtku PLIN VTC naznačio je i kao županijskom tvrtkom budući da djeluje na području nekoliko lokalnih samouprava na području Virovitičko-podravske županije. Izrazio je žaljenje što i na drugim razinama nije dobra suradnja kao što je to suradnja Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije jer ona može biti primjer kako se i u vremenima krize može investirati. Na kraju je čestitao tvrtki PLIN VTC na ovoj investiciji i poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Izvođači radova su virovitičke tvrtke Domogradnja d.o.o. i Brana d.o.o., vrijednost radova iznosi 5.000.000,00 kuna, a radovi bi ukoliko to vremenske prilike dopuste trebali biti gotovi do veljače slijedeće godine. Radove je blagoslovio Josip Homjak novi župnik Župe Alojzija Stepinca u Milanovcu. (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...