Hrvatska je Vlada u nedjelju održala telefonsku sjednicu na kojoj je odlučila da će i u Hrvatskoj zbog masakra u Parizu biti proglašen dan žalosti.

Zbog terora u Parizu zastave se spuštaju na pola koplja, u podne će svirati sirene za uzbunu

Zagrebačke fontane
Zagrebačke fontane

Kako se navodi u priopćenju odaslanom iz Banskih dvora nakon sjednice, dan žalosti bit će u ponedjeljak.

‘Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana’, navodi se u Vladinom priopćenju.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u nedjelju je objavila da će u znak odavanja počasti žrtvama terorističkog napada, u ponedjeljak 16. studenoga u podne, biti uključene sve sirene na području cijele Republike Hrvatske, u trajanju od 60 sekundi.