Prijepodne većinom sunčano, ujutro ponegdje na kopnu s maglom, a od sredine dana s jugozapada jače naoblačenje s kišom najprije na sjevernom Jadranu te u Gorskome kotaru i Lici, a do kraja dana i drugdje, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske.

snimio: Antonio Jurkin
snimio: Antonio Jurkin

U gorskoj Hrvatskoj kiša će poslijepodne i osobito navečer prijeći u susnježicu i snijeg. Vjetar u početku slab, u drugome dijelu dana povremeno umjeren, na udare mjestimice i jak jugozapadni i južni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura između 4 i 9, a na Jadranu od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih, piše Index.hr.

Magla smanjuje vidljivost na cestama

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, dijelu središnje Hrvatske, Dalmacije i Slavonije, a ponegdje ima i magle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom jutra, zbog niskih temperatura, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Bosiljeva2 te od čvora Otočac do tunela Sveti Rok i na A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa.

Zbog vode na kolniku zatvorene su DC36 u Koritinji, na dionici Šišljavić-Donja Kupčina i u Gradecu Pokupskom (obilazak za dionicu Šišljavić-Pokupsko je Pisarovina-Selsko Brdo-Pokupsko) te županijske ceste: ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, ŽC3167 Garešnica-Međurić, ŽC3195 kod mjesta Gračanica Šišinečka.

Trajekt na liniji 532 Šibenik – Kaprije – Žirije plovi bez pristajanja u luci Žirije. Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.