Posebno priznanje za promotivni film “Okusi Podravine i Slavonije”

Objavljeno:

spot_img

Na 18. Međunarodnom festivalu turističkog filma – 18. ITF 2015. koji se od 11. do 14. studenog održao u Solinu, promotivni film “Okusi Podravine i Slavonije” osvojio je vrijedno priznanje. Uz nazočnost brojnih turističkih novinara i djelatnika, scenarista i redatelja, film “Okusi Podravine i Slavonje”, autora Ivana Šempera i Matije Turkalja, osvojio je “Posebno priznanje” festivala. U konkurenciji od 283 turistička filma iz 59 zemalja svijeta izborio je plasman u završnicu, u kojoj je mjesto pronašlo 54 filma iz cijelog svijeta, od kojih 9 iz Hrvatske.

Prema dobivenim priznanjima, “Okusi Podravine i Slavonije”, bio je jedini promotivni film s hrvatskog govornog područja na temu gastronomije, a Grand prix Festivala osvojio je film koji pokazuje ljepote Mexica. Večer su, uz brojne visoke goste, veleposlanike te predstavnike grada i županije domaćina, svojim nastupima uveličali Ana Rucner, Klapa Cambi, Klapa Sinj… Festival je održan pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

U filmu “Okusi Podravine i Slavonije” prikazana je gastronomska ponuda i tradicija Virovitičko-podravske županije. Scenarist i redatelj filma je Ivan Šemper, a kameru i montažu potpisuje Matija Turkalj. Film prikazuje gastro putovanje od zapada prema istoku Virovitičko-podravske županije. U tih nekoliko minuta imate priliku uživati u slatkim i slanim tajnama ove županije i njenih najpoznatijih restorana.

[youtube id=PQOwyuyFKc8]

Naime, osim tradicionalnih recepata, mnogo je onih koji su karakteristični za određena područja. Primjerice, pitomačko područje je, zahvaljujući blizini rijeke Drave, poznato po bogatoj ponudi ribljih specijaliteta, ali i ukusnih podravskih slastica koje uvijek traže „griz više“. Virovitički kraj također garantira odličan gastronomski provod: za ljubitelje divljači tu su bogate šume, a niti ljubitelji ribljih delicija neće ostati ravnodušni. Nakon virovitičkog, dolazimo do slatinskog područja, ujedno i područja prvog hrvatskog pjenušca.

Kruna gastro ponude ovoga kraja je batat, koji se priprema na različite načine te su tako stvoreni brojni specijaliteti. Također, treba svakako izdvojiti i jelena lopatara koji i najvećim sladokuscima podiže kriterije. Naposljetku, dolazimo do područja „Male Švicarske“, odnosno do Orahovice. Ovaj kraj također karakterizira bogata ponuda divljači, povrća, slastica i drugih specijaliteta usavršavanih kroz dugi niz godina koji uvijek daju argument više za duži ostanak.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...