spot_img

Posjet mađarskog veleposlanika Nj.E. Józsefa Magyara Virovitičko-podravskoj županiji

Objavljeno:

Virovitičko-podravsku županiju će u četvrtak, 21. siječnja, posjetiti veleposalnik Republike Mađarske Nj.E. József Magyar, u pratnji savjetnika za ekonomske odnose Károlya Scherczera.

Radnom sastanku s veleposlanikom i njegovim savjetnikom prisustvovat će domaćin, župan Tomislav Tolušić, zamjenici župana Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković te pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske poslove Igor Andrović.
Teme predviđene za sastanak su vezane uz nastavak daljnje prekogranične suradnje, značaj malog i srednjeg poduzetništva, gospodarska i kulturna kretanja te zajedničke akcije u regiji.

Republike Hrvatska i Mađarska imaju vrlo uspješnu gospodarsku suradnju te je Mađarska do sada dva puta bila zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo.

Također, treba istaknuti i značaj prekogranične suradnje ove dvije zemlje. Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 iznimno je važan kao jedan od instrumenata i ciljeva Kohezijske politike EU.

Podsjetimo se, iz programa IPA CBC HU HR 2007-2013 više od 49 milijuna eura sredstava Europske unije dodijeljeno je mađarsko-hrvatskim projektima. U Virovitičko-podravskoj županiji se u sklopu Programa u više od 30-ak provedenih projekata razvijala prijateljska suradnja, uređivane su škole, obnovljena je zgrada u kojoj je sada smještena Razvojna agencija VIDRA, uređen je Arboretum Lisičine, obnovljeno je kino u Slatini, dječji park, uređene su staze na Jankovcu, a najveći projekt turističke infrastrukture bio je Drava4Enjoy, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija i u sklopu kojeg je obnovljena kurija Janković u Kapela Dvoru.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...