U organizaciji Udruge Nota, 21. kolovoza će se u krugu prostora bivše virovitičke vojarne održati “Piknik u dvorištu”. Sve je zamišljeno kao jedno druženje u prirodi gdje svatko donosi svoje jelo i piće i stvari s kojima će se unutar kruga poznanika ili obitelji družiti i zabavljati.

Druženje počinje u 15:30 i završava u 21:00h

Manifestacijom „Piknik u dvorištu“ želi se povezati više grana umjetnosti gdje se svatko može na neki način izraziti i aktivno sudjelovati. Manifestacija je namijenjena obiteljskom druženju, naravno svi su dobro došli, i kao najava „Rock & Blues Festivala Virovitica“ koji će se održati 04.09.201.g. na ovoj istoj lokaciji.

– „Mi“ smo tu samo jedna zvučna i slikovna kulisa, a vi sami osmislite svoju zabavu i provedite dan u prirodi ležeći na travi i uživajte u ponuđenom sadržaju. Glavni sadržaj je obiteljska likovna radionica koju vodi Jasmina Jurković Petras. Sve to je popraćeno glazbenim sadržajem i živom svirkom Ohio benda uz gostovanje i jednog dueta (gitara – vokal) sa par jazz standarda. Osim dvije likovne radionice jednu radionicu održati Petra Valečić a drugu Jasmina Jurković Petras, a na manifestaciji će sudjelovati i Andreja Živko, rekao je predsjednik Udruge Nota Kristijan Fujs.

Osim Udruge Nota, manifestaciju “Piknik u dvorištu” podržavaju Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice.

PETRA VALEČIĆ

Rođena 8.11.1990. u Varaždinu i  odrasla uz roditelje dizajnere, okružena umjetnošću i kreativom od malih nogu. Nakon završene Srednje škole za dizajn, tekstil i odjeću u  Varaždinu, upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Silom prilika vratila sam se u Varaždin i upisala Tekstilno-tehnološki fakultet, smjer dizajna obuće. Taj se korak pokazao sudbonosnim jer je upravo tamo upoznala supruga, preselila u Viroviticu i danas je roditelj divnoj petogodišnjoj curici koja, kao i mama, odrasta okružena umjetnošću. Njezina priča sa oslikavanjem traper jakni je počela sasvim slučajno, no danas je to nešto što je ispunjava i veseli. Uz samo zadovoljstvo koje dolazi uz oslikavanje, druga vrlo bitna stavka njezinog posla je ekološka osviještenost. Sve jakne nabavlja na buvljacima i u second hand shopovima, čime iste dobivaju priliku za novi život, kao redizajnirani i personalizirani odjevni predmeti. Također, korištenjem već postojećih odjevnih predmeta, smanjuje se otpad i potražnja za novim i za “još”….“