Postavljena je nova, atraktivna drvena košnica

Objavljeno:

U virovitičkom Malom parku posjetitelji i prolaznici od danas (9. kolovoza), osim u cvijeću, mogu uživati u novoj, atraktivnoj drvenoj košnici.

Stara košnica bila je napravljena od slame i dotrajala, a na njeno mjesto postavljena je nova, koja je donacija tvrtke “Drvene konstrukcija” iz Voćina.

– Novu košnicu je dizajnirala i izradila tvrtka „Drvene konstrukcije“ te je poklonila Gradu Virovitici. Ovom prilikom zahvaljujem im u ime gradonačelnika Ivice Kirina što su dali svoj doprinos uređenju našeg grada– rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac koja je, zajedno s pročelnicom Ureda gradonačelnika Đurđom Aragović, obišla Mali park.

Podsjetimo, Mali park obnovljen je prošle godine u sklopu projekta “Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute”. Projekt akronima Bee2Bee je u konkurenciji od 54 projekta koja su odobrena u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom izabran za primjer dobre prakse, odnosno među tri najbolja projekta turističke infrastrukture.

Danas park krasi nova urbana oprema, parkovni elementi, brojne vrste cvijeća, a cijeli je projekt zamišljen da ujedno bude i edukativan te potiče ono što je naš potencijal – pčelarstvo. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: M. Bašić)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni