Poštujte naše znakove

Objavljeno:

Počinje nova školska godina, u ponedjeljak, 5. rujna, na prometnicama u gotovo svim naseljenim mjestima na području Županije virovitičko-podravske, naći će se veći broj djece od kojih i određeni broj manje djece, koja po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cesti.

Poštujte naše znakove

Kako bi najmlađima olakšali prve školske dana, već prvoga dana početka nove školske godine, policijski službenici će započeti sa provedbom preventivno – edukativne akcije „Poštujte naše znakove“ u sklopu koje će se održati kraća obraćanja prvašićima u svim osnovnim školama na temu njihovog što sigurnijeg sudjelovanja u prometu i tom prilikom im podijeliti i prigodne poklone.

Nadalje, policijski službenici će tijekom cijele školske godine, no posebno tijekom rujna, provoditi pojačani nadzor prometa u zonama osnovnih škola u cilju sankcioniranja vozača, koji ne poštuju prometne propise, a prvenstveno počinitelja prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost djece pješaka.
Vozačima se skreće pozornost na dosljedno poštivanje prometnih znakova ograničenja brzine kretanja vozila kako bi mogli na vrijeme reagirati na sve opasnosti i incidentne situacije koje se mogu očekivati kod povećanog prometa djece – pješaka na cestama, i ustupanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni