Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava: Grad Virovitica i u ovoj školskoj godini provodi projekt školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Objavljeno:

spot_img

U sklopu sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru, zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek-Golinac, preuzela  je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019. – 2020.)“.

Zamjenici gradonačelnika ugovor je dodijelila Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

S područja Virovitičko-podravske županije prošla su još dva projekta, jedan Virovitičko-podravske županije (Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova) te jedan VIRKOM-a (Ministarstvo poljoprivrede).

Kako bi se svoj djeci omogućili jednaki uvjeti obrazovanja, Grad Virovitica i u školskoj godini 2019./2020. provodi projekt školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

– Kroz projekt „Odrastimo jednako – Faza IV“, Grad je s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, osigurao besplatnu školsku prehranu za 263 učenika u riziku od siromaštva. Riječ je o ranjivim skupinama koje će uvijek imati našu maksimalnu podršku, rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019. – 2020.)“. Vrijednost projekta iznosi 266. 676,45 kuna. U potpunosti je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a izradila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom i partnerima. (virovitica.hr, fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...