spot_img

Potpisan ugovor o izgradnji pročistača otpadnih voda aglomeracije Virovitica

Objavljeno:

Započela je posljednja faza realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta koji provodi virovitički Virkom. Rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a odmah se kreće s izradom projektne dokumentacije

Virovitica, 16. srpnja 2019. – U prostorima Grada Virovitice svečano je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Virovitica u sklopu „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Ugovor su potpisali Margareta Ptiček, direktorica Virkom d.o.o, Reinhard Bodner, voditelj područja Vodna Tehnika Strabag AG i Veljko Nižetić, direktor Strabag d.o.o. Zagreb.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda i ostali uzvanici, predstavnici izvođača.

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i istaknuo: „Izgradnjom novog pročistača povećat će se stupanj pročišćavanja otpadnih voda pa će ono, umjesto dosadašnjeg drugog, biti trećeg, najvišeg stupnja. Sasvim je jasno da to našim sugrađanima donosi napredak i dodatnu kvalitetu u sustavu vodoopskrbe i odovodnje.“

Direktorica Virkoma, Margareta Ptiček, zahvalila se svim sudionicima na projektu i istaknula: „Potpisivanjem Ugovora o izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda započela je posljednja faza realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta koji provodi Virkom, a novi uređaj svakako će pridonijeti poboljšanju kvalitete pročišćavanja otpadnih voda na području cijele aglomeracije Virovitica.“

Izvođač radova je tvrtka Strabag AG, a ukupna vrijednost ugovora, koji će se realizirati u sljedeća 24 mjeseca, je oko šezdeset milijuna kn plus PDV (60.000.000,00 kn + PDV) pri čemu se odmah kreće s izradom projektne dokumentacije.

Uz novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, već izgrađenu kolektorsku mrežu na području grada Virovitice, naselja Špišić Bukovica u istoimenoj općini te u naselju Brezik, općina Lukač i nedavno nabavljenu novu opremu za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda, u konačnici će se znatno unaprijediti sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Virovitica.

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan je 147.246.575 milijuna kuna, od kojih je EU fondovima sufinancirano 70,21 posto prihvatljivih troškova, odnosno 103.388.722 kuna. Projekt se financira iz dva programska razdoblja: Operativnog programa Zaštita okoliša (2007.-2013.) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (2014.- 2020.).

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni