Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Croming d.o.o. Rajko Stilinović potpisali su Ugovor o rekonstrukciji dvorišta Palače Pejačević. Spomenutim Ugovorom utvrđeni su načini i uvjeti izvođenja radova od uređenja glavnih pješačkih površina, ukopanih tribina, kolnih i travnatih površina te sadnje visokog i niskog zelenila i postavljanja klupa. Sveukupna vrijednost radova iznosi 1.985.349,25 kuna, a radovi bi trebali biti završeni za 60 dana.

620

Nakon potpisivanja gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je veliko zadovoljstvo Ugovorom jer je ovo jedan od preduvjeta da najstariji virovitički svjetovni spomenik Palača Pejačević zasja u punom sjaju.

– Kada se radi o jednom ovakvom biseru kakav je Palača Pejačević doista je vrijedno vremena i truda da ga se ponovno pretvori u najznačajniju virovitičku svjetovnu zgradu i kada se napokon projekt uređenja Palače i dvorišta završi nitko neće biti sretniji od mene budući da znam koliko je truda utrošeno da našoj najznačajnijoj zgradi vratimo prvobitni sjaj posebno je istaknuo gradonačelnik Kirin. (Virovitica.hr)