Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici

Objavljeno:

U prostorima Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, kao i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, potpisan je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Gimnazije.

Ugovor su potpisali direktor tvrtke Tehno Elektro iz Đakova Petar Prodanović i ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Jasminka Viljevac. Vrijednost ugovora iznosi 5.669.059,06 kuna, a očekuje se da radovi počnu za kroz desetak dana, a već do početka nove školske godine velik dio radova trebao biti odrađen.

Fotografija: Kristijan Toplak

 U 100 obljetnici gimnazijskog obrazovanja u Virovitici, imat ćemo jednu prekrasnu novu/staru zgradu pa će u njoj učenici osim energetske uštede imati i odlične uvjete za svoje obrazovanje. Od navedenog iznosa, Virovitičko-podravska županija će sufinancirati radove sa 2.500.000,00 kuna, a ostatak sufinanciraju Fond za sufinanciranje, kao i Fond za zaštitu okoliša – kazala je ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Jasminka Viljevac.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović iskazao je zadovoljstvo jer će u skoroj budućnosti učenici i profesori imati puno bolje uvjete nego je to bilo do sada, uz značajne uštede zbog energetske obnove.

– Očekujem da radovi počnu što prije. Treba veliki dio posla obaviti dok su učenici na praznicima. Iako je vrijednost radova iznad predviđene, županija je prihvatila ponudu tvrtke Tehno Elektro kako bismo uštedjeli na vremenu i da radovi na zadovoljstvo i naših učenika i profesora budu što prije gotovi. U budućnosti će se zahvaljujući energetskoj obnovi uštedjeti znatna sredstva, a upravo ćemo njih, uložiti za još bolji standard učenika i profesora – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Nositelj projekta je sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu. Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim projektom se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, „skočit“ će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijela ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenit će se vanjska stolarija, postaviti nova rasvjeta, instalirati fotonaponski paneli. U bliskoj budućnosti, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio Tomislav Tolušić, zasjat će u novom svjetlu.

Projekt je pripremila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, prijavitelj je Gimnazija Petra Preradovića uz potporu osnivača, Virovitičko–podravske županije, partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Posrednička tijela su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni