U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u ponedjeljak, 29. kolovoza, potpisan je ugovor za izgradnju Studentskog doma u Virovitici. Početak radova na novom studentskom domu bit će u srijedu, 31. kolovoza, u 10 sati.

Projekt je prijavljen u sklopu operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, a nositelj i investitor je Visoka škola Virovitica. Novi studentski dom imat će 108 ležajeva i površinu od 2.300 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost projekta je 19.373.876,98 kuna, a iznos EU potpore 18.524.301,88 kuna. Projekt traje do 30. kolovoza 2017. godine, kada bi novi studentski dom trebao biti završen.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovore je u ime Visoke škole Virovitica, u nazočnosti prodekana za nastavu Olivera Jukića, prodekana za razvoj Nevena Garače, voditeljice projekta Edite Tolušić i predsjednice Studentskog zbora Visoke škole Virovitica Ive Ribić, potpisala dekanica Vesna Bedeković.

Ugovori su potpisani s tvrtkom Domogradnja d.o.o. Virovitica, za izgradnju Studentskog doma; tvrtkom Javorović d.o.o. Virovitica, za opremanje interijera; tvrtkom Solaris Pons d.o.o. Osijek, za instalaciju sunčane elektrane na građevini Studentskog doma; te s tvrtkom Primat-RD d.o.o. Hrvatski Leskovac, za nabavu specijalizirane opreme.

Studentski dom realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Novi studentski dom nalazit će se u kompleksu bivše vojarne, koja se tako pretvara u studentski kampus gdje se nalazi fakultet, studenski restoran te uskoro i dom. Cilj projekta je doprinijeti povećanju stope upisa i završavanja visokoškolskog obrazovanja mladih na području Virovitičko-podravske županije, poboljšati uvijete studiranja kroz smanjenje troškova te povećati pristup visokom obrazovanju za studente, s naglaskom na one u nepovoljnom položaju.

Inače, na Visokoj školi studira 378 studenata, od toga 321 s boravištem izvan, te 57 s područja Virovitice. Svih 321 studenata biti će potencijalni korisnici doma.