Potpisan Ugovor za novu ambulantu u Novoj Bukovici

Objavljeno:

Potpisan Ugovor za novu ambulantu u Novoj Bukovici: Početak radova najavljen za početak mjeseca listopada

U ponedjeljak 21. rujna, u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, župan Tomislav Tolušić, načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš i Tomislav Horvat iz tvrtke Građevinarstvo Horvat, prisustvovali su potpisivanju Ugovora o rekonstrukciji stambene zgrade u zgradu ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici.

Općina Nova Bukovica je prije više od dvije godine ostala bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini. Zahvaljujući inicijativi virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla, stanovnicima Nove Bukovice će jedna od osnovnih usluga ponovno biti na dohvat ruke. Općina je od župe u Novoj Bukovici dobila na korištenje na 30 godina zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana koja će biti rekonstruirana i prenamijenjena za potrebe stomatološke i ambulante opće medicine.

– Ovo je samo jedna u nizu nedavnih inicijativa koje su došle i od općina i Doma zdravlja, a vezano za povećanje kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika u našim ruralnim područjima. Nedavno smo potpisali Ugovor za izgradnju ambulante u Zdencima, sada potpisujemo za rekonstrukciju stambene zgrade u zgradu ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici, a takvim projektima zapravo pokazujemo da želimo pomoći našim stanovnicima, i mladima i starima, da ostanu na svojem području te da imaju zadovoljavajuću kvalitetu zdravstvene zaštite. – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl nije krio zadovoljstvo što su aktivnosti vezane uz nove ambulante urodile plodom.

– Ambulanta je od velikog značaja za naše stanovništvo, osobito ono starije, kojima je zdravstvena skrb svakodnevno potrebna. – rekao je Željko Vencl.

Ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš ukratko je spomenuo buduće investicije vezano uz podizanje zdravstvene skrbi na području županije. Pritom je napomenuo kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za nove ambulante u Sopju i Čađavici te je u planu sanacija zgrada Doma zdravlja u Orahovici, Gradini i Pitomači.

Početak radova na rekonstrukciji stambene zgrade u zgradu ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Novoj Bukovici, vrijednih 1,5 milijuna kuna, najavljen je za početak listopada.

Izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, a rok završetka je 1. kolovoza 2016.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...