Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme

Objavljeno:

Bolja zdravstvena usluga za naše stanovnike: Potpisani ugovori o nabavi medicinske opreme u Virovitici, Slatini, Pitomači i Orahovici u vrijednosti 2.700.00,00 kuna od čega Županija izdvaja 15 posto
U okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“, u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije Trg Ljudevita Patačića 1, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, potpisao je ugovore o nabavi medicinske opreme s izabranim dobavljačima.

– Od navedenog iznosa, oko 2.700.000,00 kuna, 15 posto sufinancira Virovitičko-podravska županija. Virovitičko-podravska županija i kroz ovaj projekt pokazuje brigu za svoje stanovnike, kroz poboljšanje zdravstvene infrastrukture i novu opremu, želimo da svi naši žitelji imaju kvalitetnu uslugu – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Igor Fazekaš, podcrtao je sljedeće.
– Zahvaljujem se Županiji na svesrdnoj pomoći. U iznimno kratkom roku pripremili smo kompletnu dokumentaciju, a sve s ciljem da bi što prije realizirali. Radi se o 3 ginekološka uređaja marke General Electric i RTG uređaju Siemens. To je trenutno najkvalitetnije što se može pronaći na tržištu, a sve to napravili smo s ciljem kako bi zdravstvena kvaliteta nalaza i pregleda za stanovnike Virovitičko-podravske županije bila što bolja, te da oni ne moraju ići na preglede u neke druge gradove i mjesta.

Ugovori su potpisani za opremanje tri ginekološke ordinacije u Virovitici, Pitomači i Orahovici (Doma zdravlja VPŽ i za „Specijalističku ginekološku ordinaciju Josip Tonković„ – koncesionar Virovitičko-podravske županije): 1.258.112,50 kuna – Medicom d.o.o. iz Zagreba, te za Digitalni RTG uređaj (za potrebe Doma zdravlja VPŽ): 1.497.500,00 kn – H.K.O. d.o.o. iz Zagreba koji će biti smješten u Slatini.
Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna (dva ugovora su potpisana u četvrtak 14. rujna, a druga dva bit će do kraja rujna ove godine nap.a.) od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Partner na projektu je Dom zdravlja VPŽ. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz župana Igora Androvića i ravnatelja Igora Fazekaša, svečanosti potpisa ugovora, između ostalih su nazočile i pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni