Virovitičko-podravska županija i dalje nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike. Na inicijativu župana Tomislava Tolušića kroz desetak dana kreće gradnja nove Područne škole Bušetina. Učenici iz Bušetine, kojih je ove godine 38, školsku godinu 2016./2017. pohađat će u novoj školi.

U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u srijedu, 8. srpnja, potpisani su ugovori o izgradnji i nadzoru nove Područne škole Bušetina. Školu će graditi tvrtka Bistra d.o.o. iz Đurđevca, a nadzor nad izgradnjom će vršiti tvrtka King Art Studio iz Virovitice.

Škola će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej. Postojeća (stara) škola će biti srušena i nova će se graditi na istom mjestu. Početak radova očekuje se u roku od mjesec dana.

Svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Podsjetimo, na području Virovitičko-podravske županije, otvorene su nove škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Sedlarici, Starogradačkom Marofu, Rogovcu, Lukaču, Ćeralijama, Novoj Jošavi te Industrijsko-obrtnička škola u Slatini i Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači. Izgrađeno je i 5 novih školskih športskih dvorana i to u Gradini, Špišić Bukovici, Mikleušu, Čačincima i Voćinu.