spot_img

Potpisani ugovori s pomoćnicima u nastavi u okviru projekta „In-In – integracija i inkluzija“

Objavljeno:

Ugovor o radu, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, potpisao je 41 pomoćnik u nastavi u okviru projekta „In-In – integracija i inkluzija“. Nositelj ovog projekta je Virovitičko-podravska županija, a ukupna vrijednost mu je 2.174.486,40 kuna.

Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta „In-In – integracija i inkluzija“. Projekt je to odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem Odluke o financiranju na temelju Poziva UP.03.2.1.07 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V., u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014.-2020.

  • Cilj projekta, sve ove godine je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove Virovitičko-podravske županije kako bi se osigurali uvjeti za uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, izravno doprinijeti napretku razvoja i vještina te osnažiti sustav potpore za sudionike odgojno-obrazovnog procesa – rekao je između ostalog virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, je dodala da je ove školske godine u projekt uključeno 15 škola partnera, 14 osnovnih i jednu srednju školu, te Katolička osnovna škola kojoj Županija nije osnivač.

  • Svake godine se krećemo negdje oko 50 pomoćnika svake godine. Ove godine je Virovitičko-podravska županija prijavila ukupno 48 mjesta za pomoćnika u nastavi. Dakle sukladno potrebama koje imamo na terenu, koliko imamo učenika kojima je rješenjem određeno da imaju pomoćnika u nastavi danas je ugovore potpisao 41 pomoćnik u nastavi, s tim da smo prije mjesec dana preko Udruge osoba s invaliditetom Slatina odradili da 10 učenika s teškoćama ima osigurane pomoćnike u nastavi. Još sedam mjesta je slobodno u sklopu našeg projekta „In-in“ te ako kroz školsku godinu netko od učenika dobije rješenje za pomoćnika u nastavi, imat će ga i osiguranog – rekla je pročelnica Martina Bunić.

Jedna od potpisnika, bila je i Sanela Horvat iz Slatine.

  • Ovo je šesta godina kako sam pomoćnik u nastavi. Ove godine ću najvjerojatnije nastaviti pomagati djevojčici s kojom sam bila i prošle godine. Zaista mi je prelijepo raditi s njom. Svakodnevno ju dočekujem, pomažem joj kod nošenja torbe, vadimo zajedno pribor za nastavu, objašnjavam joj postupak rada toga dana, zajedno pišemo, vježbamo grafomotoriku  i sve drugo u čemu joj treba moja pomoć i podrška – govori o svojim iskustvima Sanela Horvat.

Božica Majhen, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina, ističe kako će u njihovoj školi ove godine 11 učenika imati pomoćnika u nastavi.

  • Od tih 11 pomoćnika, šest je pomoćnika kroz projekt „In-in“, a drugih pet je preko Udruge osoba s invaliditetom. Tako da gotovo jednak broj učenika pokrivaju i kroz županijski projekt i kroz projekt udruge. U našoj školi odavno imamo pomoćnike u nastavi koji su nezamjenjiva pomoć, kako učenicima koji ih trebaju, tako i učiteljima jer se mogu svima jednako posvetiti. Ne znam možemo li, i mi, ali i roditelji i djeca zamisliti kvalitetno školovanje bez nazočnosti pomoćnika – istaknula je ravnateljica Božica Majhen.

Ovo je projekt koji se provodi od 2015. godine. Od tada je za pomoćnike u nastavi osigurano oko 18 milijuna kuna. Zaposleno je 350 pomoćnika u nastavi.  (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...