spot_img

Potpisani ugovori o stipendiranju s 13 studenata s područja Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao je ugovore o stipendiranju s 13 studenata s područja Virovitičko-podravske županije. Njih šestero, studenti su prve, a sedmero, druge i viših godina studija.

– Stipendije koje ove godine dijelimo, su za deficitarna zanimanja. Primjerice, tu je petero studenata Medicinskih fakulteta, kao i jedan student stomatologije, jer su nam liječnici iznimno potrebni i važni. Koliko budemo u mogućnosti, pomoći ćemo našim stipendistima da lakše dobiju posao na području Virovitičko-podravske županije, jer naš je cilj i obveza, pobrinuti se da naši mladi koji su iz naše županije, pronađu ovdje posao i ostanu raditi na području Virovitičko-podravske županije – istaknuo je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, a svečanosti potpisivanju ugovora, nazočio je i predsjednik Komisije za dodjelu stipendija Zdenko Blažičević, pročelnica Upravnog odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, kao i članica Komisije za dodjelu stipendija, Lahorka Weiss inače predsjednica Gradskog vijeća Virovitice.

Ugovore o stipendiji, potpisali su:

Barbara Udovičić (Pravni fakultet u Osijeku, studij Prava, 1. godina); Dominik Štajdohar (Stomatološki fakultet u Zagrebu, studij Dentalne medicine, 1. godina); Karmen Berda (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, studij Arhitekture, 1. godina); Josip Beneš (Medicinski fakultet u Zagrebu, studij Medicine, 1. godina); Juraj Rastija (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, studij Logopedije, 1. godina); Laura Ćosić (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Učiteljski studij, dislocirani studij u Slavonskom Brodu, 1. godina); Ivana Miličić (Muzička akademija u Zagrebu, studij za instrumentaliste, smjer Violina, 2. godina); Andreja Oberling, (Filozofski fakultet u Osijeku, Engleski jezik i književnost i njemački jezik i književnost, 3. godina); Petra Jurković (Veterinarski fakultet u Zagrebu, studij Veterinarske medicine, 4. godina); Ivan Bokunić (Medicinski fakultet u Osijeku, Medicinsko laboratorijska dijagnostika, 1. godina diplomskog); Iva Ljubanović (Medicinski fakultet u Osijeku, Medicinsko laboratorijska dijagnostika, 1. godina diplomskog); Sara Marija Lovrenović (Medicinski fakultet u Zagrebu, studij Medicine, 5. godina); Martina Dolgoš (Medicinski fakultet u Osijeku, studij Medicine, 5. godina).

– Pravo mi je oduvijek bila želja, moj prvi izbor. Puno nam znači stipendija. Ona je pomoć u studiranju, kako nama studentima, tako i našim roditeljima. Još je rano govoriti o daljnjim planovima, ali želja mi je, u budućnosti se zaposliti na podruju Virovitičko-podravske županije podcrtala je Barbara Udovičić, studentica Pravnog fakulteta u Osijeku.

U razdoblju od 2002. do 2018. godine dodijeljeno je 275 stipendija Virovitičko-podravske županije. Trenutačno stipendiju prima 28 stipendista uz 13 novih stipendija u akademskoj 2017./2018. godini (6 za prvu godinu studija, 7 za drugu i više godine studija. U Proračunu Virovitičko-podravske županije za 2018. godinu izdvojeno je 360.000,00 kuna za stipendije, a isplaćuju se svih 12 mjeseci po 800,00 kuna. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni