Bolja zdravstvena usluga za stanovnike županije: U četvrtak 14. rujna održat će se potpisivanje ugovora s izabranim dobavljačima o nabavi medicinske opreme

U okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“, u četvrtak 14. rujna 2017. godine, u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije Trg Ljudevita Patačića 1, s početkom u 11,30 sati, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, potpisat će s izabranim dobavljačima ugovore o nabavi medicinske opreme.

Ugovori će biti potpisani za opremanje ginekoloških ordinacija (Doma zdravlja VPŽ i za „Specijalističku ginekološku ordinaciju Josip Tonković„ – koncesionar Virovitičko-podravske županije): 1.258.112,50 kuna – Medicom d.o.o. iz Zagreba, te za Digitalni RTG uređaj (za potrebe Doma zdravlja VPŽ): 1.497.500,00 kn – H.K.O. d.o.o. iz Zagreba.

Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna (dva ugovora će biti potpisana u četvrtak 14. rujna, a druga dva do kraja rujna ove godine nap.a.) od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Partner na projektu je Dom zdravlja VPŽ. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Inače, uoči potpisivanja ugovora, u četvrtak 14. rujna, od 8,00 sati, župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, obići će zdravstvene institucije Virovitičko-podravske županije, odnosno Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, Zavod za hitnu medicinu i Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok VPŽ.