U petak, 9. rujna u 9 sati, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, održat će se potpisivanje ugovora s pomoćnicima u nastavi za područje Virovitičko-podravske županije. Ugovor s pomoćnicima u nastavi potpisat će obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Foto: vpz.hr
Foto: vpz.hr

Naime, u sklopu projekata „PuNIDA“, koji se provodi u okviru instrumenta „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, a temeljem poziva Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 20120. objavljen je Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi.

Projektnu prijavu je izradila Virovitičko-podravska županija, za 49 pomoćnika u nastavi. Ukupna vrijednost projekta je 1.626.654,61 kuna. Koordinator projekta PUNIDA je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Program pomoćnika u nastavi pomaže aktivnom uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti sustav odgoja i obrazovanja. Cilj projekta Virovitičko-podravske županije je kroz suradničko podučavanje i neposrednu profesionalnu potporu učenicima s teškoćama u radu omogućiti uspješnu integraciju u redovne odgojno obrazovne programe na području Virovitičko-podravske županije; osigurati uvjete za uspješnije emocionalno funkcioniranje i napredak razvoja i vještina. Ciljna skupina je 49 osoba koje će kroz projekt biti angažirane kao pomoćnici u nastavi za 49 učenika s teškoćama u razvoju uključenih u 17 obrazovnih ustanova u Virovitičko-podravskoj županije.