NastavaU petak, 2. listopada u 10 sati, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, održat će se potpisivanje ugovora s pomoćnicima u nastavi za područje Virovitičko-podravske županije, a na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fondova za financijsko razdoblje 2014.-2020., kojim se za naše područje dodjeljuje 2.432.225,20 kn.

Projekt za osiguranje pomoćnika u nastavi prijavljen je na Javni poziv Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa s ciljem da se kroz suradničko podučavanje učenicima pruži mogućnost za potpuno uključivanje u odgojno-obrazovni proces te tako doprinese sustavu socijalizacije, kao i razvoju vještina i sposobnosti. Udio sufinanciranja od strane Županije bio je obavezan.

Kroz projekt će biti osiguran rad za 79 pomoćnika u nastavi za 80 učenika iz 17 odgojno-obrazovnih ustanova s područja županije.

Novac za provedbu projekta osiguran je u Europskom socijalnom fondu, a odobravanjem gotovo maksimalnog broja pomoćnika Virovitičko-podravskoj županiji, očekuje se da će i indikatori u provedbi biti maksimalno zadovoljeni u skladu s postavljenim mjerama.