spot_img

Povodom Europskog tjedna vrtićka djeca oslikala šetnicu na Trgu kralja Tomislava u Virovitici te pustila u zrak niz balona

Objavljeno:

 

Europski tjedan je manifestacija kojom se u Hrvatskoj obilježava dan osnivanja Vijeća Europe – 5. svibnja 1949. godine i dan donošenja tzv. Shumanove deklaracije – 9. svibnja 1950., dokumenta koji je postavio temelj europskog ujedinjenja. 9. svibnja u EU se obilježava kao Dan Europe.

Savjetw za europske integracije Virovitičko-podravske županije u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i ove je godine pripremio niz informativno-obrazovnih aktivnosti, kao i kulturno-zabavni program povodom obilježavanja Europskog tjedna.

U petak, 8. svibnja, predškolska skupina Dječjeg Vrtića Cvrčak iz Virovitice oslikala je šetnicu na Trgu kralja Tomislava prigodnim motivima i pustila u zrak niz balona također oslikanih EU motivima,  dok su se građani na štandu Europe Direct centra informirali o mogućnostima i pravima koja im pripadaju kao građanima EU.

Obilježavanju Europskog tjedna na Trgu kralja Tomislava pridružili su se i predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss, tajnica Županijskog savjeta za Europske integracije Jasna Abramović te tajnik Županijske skupštine Ivan Horvat.

„EU tjedan u Virovitičko-podravskoj županiji uključuje niz različitih događanja informativno-obrazovnog karaktera kojima je cilj približiti građanima način funkcioniranja Europske unije i pružiti informacije o EU temama. Tako su Slatinčani i njihovi gosti imali priliku uživati u projekcijama nagrađivanih europskih filmova, osnovnoškolcima smo priredili edukativna predavanja na temu EU, dok su se srednjoškolci u obilježavanje Europskog tjedna putem svojih ugostiteljskih praktikuma, te smo u studentskom restoranu „Škola“u Virovitici imali priliku kušati tradicionalna jela zemalja članica EU“ – rekla je tajnica Županijskog savjeta za Europske integracije Jasna Abramović.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni